@misc{Dziadkowiec_Joanna_Preferencje_2014, author={Dziadkowiec, Joanna}, abstract={Po wprowadzeniu gospodarki rynkowej w Polsce liczba lokali gastronomicznych wzrosła skokowo, jednak od roku 2006 ich liczba stopniowo się zmniejsza, a jedynym sektorem branży gastronomicznej, który notuje przyrost liczby lokali, jest sektor restauracji. Zmiana struktury rynku gastronomicznego świadczy o tym, że zmieniają się zwyczaje i preferencje Polaków w zakresie korzystania z usług żywieniowych. W artykule zaprezentowano wyniki badań pilotażowych dotyczących preferencji w zakresie korzystania z usług gastronomicznych świadczonych przez restauracje oraz podjęto próbę wskazania najważniejszych grup tych wymagań.}, type={artykuł}, publisher={Wydawnictwo im. Stanisława Podobińskiego Akademii im. Jana Długosza w Częstochowie}, title={Preferencje konsumentów usług gastronomicznych}, address={Częstochowa}, year={2014}, language={pol}, keywords={restauracje, preferencje, rynek gastronomiczny}, }